Thursday, 9 June 2011

bulan stress

bertepatan dengan tajuk di atas..ya..aku amat stress bulan ni ..kalau boleh diukur la tahap stress tu melampau-lampau dah rasanya..hehe


kenapa aku kata aku stress sebabnya bulan ini adalah bulan dimana segala ilmu pengetahuan aku akan diuji , kekuatan ingatan aku akan diuji and etc hehe dalam erti kata lain = "musim peperiksaan"


ye anak-anak musim peperiksaan..time ni lah semua mereka yang bergelar student akan bertungkus-lumus mengulang mengrefresh dan bermacam-macam meng laa lagi ..termasuk lah aku..student medic sepenuh masa ^_^


kalau nak diikutkan belajar medic ni amat amat stress..kalau boleh infinity hehe(over giler)...
tapi bila terkenangkan kenapa aku pilih jurusan ni ..jadi pengubat hati dan pendorong semangat jugaklah..bila memikirkan betapa besarnya pahala yang kita boleh dapat ( pekerjaan lain pon boleh jek)..pengorbanan lagi ish3 banyak tuh..even mama aku yang kerja cikgu dulu tu pon selalu tak dapat nak hadir majlis penyampaian hadiah inikan pulak aku yang nak kerja doctor nanti..siannye laa anak-anak aku nanti hehehe (wah..pandang jauh nampak )


well frankly speaking aku rasa takut sangat nak hadapi alam pekerjaan nanti sebabnya pekerjaan ni memang stress! doctor = stress haha ..and stress adalah penyebab pelbagai penyakit ..wah nampaknya doctor dan stress adalah kawan rapat rupanya...ngeh3..(ntah mende aku merepek nih)


eh tengok dah menyimpang jauh ...aku nak cakap pasal bulan ni jek sebenarnya dah ke benda lain pulak dah..


oh ye aku baru habis jawab exam surgery tadi..kalau korang nak tahulah exam dekat Russia nih memang mesra alam lah sebab tak guna kertas pon sebab kena jawab oral..i repeat ORALLY ..so takdelah bantahan tak mahu exam sebab nak selamatkan pokok-pokok dekat atas muka bumi ..(memang tak dapek lah) haha
takkan nak buat bantahan jimatkan air liur saya pulakkan..gituuu ...and setiap pagi exam tuh aku akan ada nausea symptom..tak tawlah bakpe..cuak kot jawab oral..


aku jawab dengan doctor muda (but dah kawen ..melepas mak noks ) pergh nasib baik dapat soalan yang boleh lah aku nak jawab bantai keh3....memang renung mata dia lah sampai sudah..kenyit-kenyit sikit..sengih-sengih ..okaylah tuh.. bila lagi nak merasa jawab dengan doctor tuh..nilah tahun last dapat nengok muka dia kih3..
alhamdulillah result pon okay...lepas ni nak berjuang untuk internal medicine pulak ! T.T
nih lagi satu subject killer..cikgu dia psycho2 belaka ..
doakanlah yek..


p/s : 20 june nih hari apa yek ?? tehehehehe

No comments:

Post a Comment