Thursday, 9 June 2011

bulan stress

bertepatan dengan tajuk di atas..ya..aku amat stress bulan ni ..kalau boleh diukur la tahap stress tu melampau-lampau dah rasanya..hehe


kenapa aku kata aku stress sebabnya bulan ini adalah bulan dimana segala ilmu pengetahuan aku akan diuji , kekuatan ingatan aku akan diuji and etc hehe dalam erti kata lain = "musim peperiksaan"


ye anak-anak musim peperiksaan..time ni lah semua mereka yang bergelar student akan bertungkus-lumus mengulang mengrefresh dan bermacam-macam meng laa lagi ..termasuk lah aku..student medic sepenuh masa ^_^


kalau nak diikutkan belajar medic ni amat amat stress..kalau boleh infinity hehe(over giler)...
tapi bila terkenangkan kenapa aku pilih jurusan ni ..jadi pengubat hati dan pendorong semangat jugaklah..bila memikirkan betapa besarnya pahala yang kita boleh dapat ( pekerjaan lain pon boleh jek)..pengorbanan lagi ish3 banyak tuh..even mama aku yang kerja cikgu dulu tu pon selalu tak dapat nak hadir majlis penyampaian hadiah inikan pulak aku yang nak kerja doctor nanti..siannye laa anak-anak aku nanti hehehe (wah..pandang jauh nampak )


well frankly speaking aku rasa takut sangat nak hadapi alam pekerjaan nanti sebabnya pekerjaan ni memang stress! doctor = stress haha ..and stress adalah penyebab pelbagai penyakit ..wah nampaknya doctor dan stress adalah kawan rapat rupanya...ngeh3..(ntah mende aku merepek nih)


eh tengok dah menyimpang jauh ...aku nak cakap pasal bulan ni jek sebenarnya dah ke benda lain pulak dah..


oh ye aku baru habis jawab exam surgery tadi..kalau korang nak tahulah exam dekat Russia nih memang mesra alam lah sebab tak guna kertas pon sebab kena jawab oral..i repeat ORALLY ..so takdelah bantahan tak mahu exam sebab nak selamatkan pokok-pokok dekat atas muka bumi ..(memang tak dapek lah) haha
takkan nak buat bantahan jimatkan air liur saya pulakkan..gituuu ...and setiap pagi exam tuh aku akan ada nausea symptom..tak tawlah bakpe..cuak kot jawab oral..


aku jawab dengan doctor muda (but dah kawen ..melepas mak noks ) pergh nasib baik dapat soalan yang boleh lah aku nak jawab bantai keh3....memang renung mata dia lah sampai sudah..kenyit-kenyit sikit..sengih-sengih ..okaylah tuh.. bila lagi nak merasa jawab dengan doctor tuh..nilah tahun last dapat nengok muka dia kih3..
alhamdulillah result pon okay...lepas ni nak berjuang untuk internal medicine pulak ! T.T
nih lagi satu subject killer..cikgu dia psycho2 belaka ..
doakanlah yek..


p/s : 20 june nih hari apa yek ?? tehehehehe

Sunday, 8 May 2011

моя любимая семья ^_^

Nampaknya sangat lama aku menutup blog ini ..jadi rindu pulak nak meluahkan isi hati dekat sini hehe ^_^
tak tahulah ada orang nak baca atau tidak..tapi  nanti bila dah tua-tua mesti gelak sorang-sorang baca semua cerita yang dulu-dulu aku tulis..
so kene start sekarang sebab ingatan pun bukannya bagus sangat hehe (bukan nyanyuk okay !)

pejam celik pejam celik sudah bulan Mei ! maksudnya lagi sebulan untuk menghabiskan 3rd year ...
(maksudnya exam dah dekat omo..omo..cuak giler.!!)

tapi takpe kita tolak tepi dulu..citer bende lain dulu..kalau korang semua nak tahu bulan Mei adalah bulan yang paling aku suka..sebab bulan ni banyak cuti..(amat susah untuk dapat cuti yang lama di Volgo okay~~!!)
macam biasa cuti hari pekerja dan juga cuti hari kemerdekaan Volgograd yang akan disambut setiap 9 Mei ..

waktu cuti ni lah ramai orang akan buat BBQ and mandi sungai and so on..tak terkecuali aku and da geng..
time macam nilah rasa semua stress hilang coz dapat main dan jugak makan-makan hehe..oh ye aku baru belajar main frisbee for the very first time of my life ..not bad ..orang kata boleh wakil main untuk uni keh keh keh..(bukan saya yang cakap okay..orang cakap ~_~)

Bulan Mei ni jugak adalah birthday kakak aku yang no-2 itu..huhu dia dah makin tua..bila dah makin tua mestilah dah kene kahwin..waaaa tak maw tak maw..hilang lagi sorang geng..maksudnya hanya akulah anak dara available in the house T.T balik raya tahun ni dia nak bertunang dengan pelayar pilihan hati hehe..
bila sorang-sorang ni lah mula terpikir nak berdua (muahahaha ..mama tak bagi lagi )..okay abaikan ..

 ini dia si budak tembam itu..dulu dia kurus suka ejek aku
nama dia Intan Nurlia..a.k.a temb

oh ye kakak aku yang sulung tu kata anak sedara aku yang comel itu akan keluar 28 Jun..ikut jangkaanlah..kalau dia keluar same dengan tarikh lahir aku insyaAllah confirm-confirm aku bagi die hadiah tiap-tiap tahun ehee~~ and insyaAllah  baby BOY !
 nama dia Intan Mazlina..
muka dia tembam sebab tengah sarat mengandung anak sedara aku!



sebenarnya mengharapkan anak sedara perumpuan supaya aku boleh main touch up make up dengan dia..tapi takpe lah anak sedare lelaki boleh main bola ..okay2..(disebabkan aku anak perempuan last dalam familiy aku penah pakaikan tudung untuk adik bongsu aku..dan dia amat comel!~~ tapi sekarang hitam legam sebab aktif sangat dengan  rugby) and gambar dia pakai tudung aku still simpan muahaha ..mesti dia tak kenal kalau aku tunjuk


my lil brother bear hehe ^_^
nama dia Luqman Naim..



adik aku yang ambil SPM tahun lepas pun dah dapat resultnya dan alhamdulillah result dia membanggakan aku lah jugak 9A's tapi dia dapat B untuk English ..(tak tahulah bakpe tapi english mamat ni selalu B dari zaman UPSR lagi..takpelah boleh improved lagi ye budak! )
dan budak ni dia nak amik jurusan aviation ..dia kate die suka kapal terbang dan tak lama lagi dia masuk MIAT dekat kedah tu..hang jadi orang kedah pulak laa noo) dia pernah apply MARA tapi tak dapat ..bagus jugak.. kalau tidak mesti die pergi Moscow hohoho..tak nak aku! kalau aku study Moscow takpe jugak boleh lah nak buli dia sikit-sikit hehe apa-apa pun semoga kau dapat apa yang kau cita-citakan ye budak!


budak ini nama dia Farhan..
tengok..dia pakai baju Russia yang aku bagi ^_^


eh ini macam nak cerita salasilah keluarga lah pulak kan..layan~~ aku tengah kangan bangat sama mereka~~

and aku ada 2 orang abang sorang nama Faizal..sorang lagi Firdaus..
Faizal ni amat susah dijejaki di FB sebab dia tak accept friend request aku ..chett! oo nak berahsia yek..takpe-takpe aku stalk nanti bila-bila masa..

Firdaus pulak selalu kene stalk dengan aku..and segala aktiviti dia aku tahu..pastu aku report dengan mama haha budak ni tak tahulah..nakal dari dulu..bekas MRSM kuala kelawang masa form 3 and cerita geng2 dia amat femes masa itu(sape ex MRSM kk tahu kot ape depa buat haha!)
tapi takpe aku still doa yang terbaik untuk abang aku yang 'bengong' sorang ni..
muka dia bajet model..nak muntah hijau aku *_*
kawan-kawan aku kata muka dia sebijik muka aku..yeks
tapi dia putih lagi laa huhu gigi dia pon lawa haha


hahaha penat dah nulih haa ...saje tulis kot-kot ade orang nak tahu perkembangan semasa ngeh3(ok bajet femes jap hehe)